Kezelje társasházait online, alakítson ki közösségeket!

Előző cikkünkben már beszámoltunk az első 5 tippről, hogy hogyan lehetünk jobb szomszédok egy társasházban, azonban még van plusz 5 javaslatunk a lakóknak.

 

6. Kérdezd meg minden dohányzással kapcsolatos dolgot

 

Még, ha engedett is a lakásban való dohányzás, akkor is ellenőrizd, hogy a helység megfelelően szellőzik e. A cigaretta csikkeket a saját szemetedbe dobd, ne pedig ki az ablakon. Mivel vannak nem dohányzó lakások, ezért figyelj arra, hogy az épületen kívül vagy az utcán gyújtasz rá.

 

dohányzással kapcsolatos szabályok

 

 

7. Kis állatot válassz az állatbarát lakásokba

 

Macskák és kis kutyák kevésbé zajosak, amikor a fölödön sétálnak, és kevesebb veszélyt jelentenek más szomszédokra. Mindig tartsuk a négy lábú állatainkat pórázon, és vigyünk magunkkal zacskót, amikor kivisszük sétálni őket. Értesítsd a szomszédjaidat, ha úgy új kisállatot hozol a lakásba.

 

kisállatok a lakásban

 

 

8. Legyen egy szemetes etiketted

 

Figyeld meg, hogy a kukás mikor viszi el a szemetet. Ha költözöl és sok dobozod, szemeted volt, akkor ne csak a ház kukájába dobj minden. Nézz szét a város különböző pontjain, például városi szeméttelep, újrahasznosító üzem, vagy hetekre bontsd le szemeted kidobását. Mindig a lehető legkisebbre hajtsd össze szemeted, napok múlva már kész Tetris játékká alakul a szemét kidobása.

 

-          Győződj meg róla, hogy megfelelően zárva van a szemetes zsákot, mielőtt a kukába dobod. A nyitott szemetes nem csak megnehezíti a kukások munkáját, hanem állatokat is oda vonzhat.

-          Mindig zárd be a kuka tetejét. Kellemetlen úgy használni, hogy télen pár centi hó van rajta. Ha nyitva hagyod, akkor könnyen kieshet a szemét a járdára.

 

 

szemetes etikett

 

9. Légy figyelmes, amikor vendégeket fogadsz

 

Sok szerződés tiltja a vendégeket vagy, hogy felügyelet nélkül legyenek a lakásban. A felelőtlen viselkedés okozta károk az ott lakó felelőssége. Habár sok társasház engedi a vendégek fogadását. Ilyen esetekben jó ötlet, ha szólunk a szomszédjainknak a lehetséges zajokról.

-          Ha bulit szervezel, szólj a szomszédjaidnak mire számíthatnak, ha úgy gondolod, hogy jól éreznék magukat, akár meg is hívhatod őket.

-          Kerüld a nagy bulikat hétköznap esténként.

-          10 után halkítsd le a zenét.

 

légy figyelmes a szomszédokra, amikor vendégeket fogadsz

 

 

10. Ne lopd a szomszédod Wi-Fi-jét

 

ne lopd a szomszéd wifi-jét

 

 

Forrás

A cikk írója:

A Házfal.hu oldal tulajdonosa. 2013-tól a KépviselőKódex oldal alaptója és rendszeres blogolója.

Ha érdekes volt, oszd meg másokkal is

Szóljon hozzá

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kapjon értesítést a legfontosabb történésekről, teljesen ingyen. Legyen mindig naprakész!

Házfal.hu - társasházi közössségi rendszer

A Képviselő kódexet a Házfal támogatásával hoztuk létre. A Házfal új formáját teremti meg a társasházi életnek. Práblja ki Ön is teljesen ingyen a hazfal.hu oldalon.

Kipróbálom ingyen