Kezelje társasházait online, alakítson ki közösségeket!

Az előző rész után folytatjuk a megbízható képviselő kiválasztásához vezető út bemutatását. A második rész témája miatt érdekes lehet azoknak is akik nem keresnek új közös képviselőt.

Mire jó a felelősségbiztosítás?

Nem meglepő ha egy közös képviselő rendelkezik felelősségbiztosítással. A képviselő kiválasztása során ez egy extra bónusz pont lehet a kezelő javára, hiszen egy olyan biztosítékot jelent a társasház gazdálkodása számára, hogy az esetleges hibák, károk melyek a képviselőt terhelik minden esetben meg lesznek térítve. Természetesen a biztosítás megléte még nem jelent semmit, hiszen annak tartalma határozza meg, hogy mire terjed ki, és milyen összeghatárig.

A Házfal rendszerben bármikor megtekintheti a közös képviselő felelősségbiztosítását.

Szakmai fejlődés

A társasházakra vonatkozó szabályozások folyamatosan változnak, és egyetlen magára valamit is adó  közös képviselő nem engedheti meg, hogy figyelmen kívül hagyja a változásokat. Hasonlóan fontos a pályázati kiírások folyamatos nyomon követése melyek megkönnyítik a fejlesztéseket a társasházakban.

Hogyan ellenőrizhetjük, hogy a kiszemelt képviselő ilyen?

Érdemes utánajárni, hogy a kiszemelt képviselő tagja-e bármilyen szakmai egyesületnek, szervezetnek. A tagság megléte természetesen nem jelenti azt, hogy nem foghatunk mellé, de egy bizonyos szintig biztonságot nyújt. Ennek oka, hogy az egyesületekben rendszerint egy bizottság dönt a tagok belépéséről és a bennmaradáskról is. Ennek többek között a feltétele a folyamatos szakmai fórumokon való megjelenés és a szakmai “normák” betartása.

 

Ismertebb lakásszövetkezetek:

Lakásszövetkezetek bemutatása

A nagyok mellett rengeteg kis szakmai szervezet létezik. Amennyiben semmilyen ajánlással nem rendelkezünk a közös képviselő keresése során, érdemes lehet felkeresni az egyesületeket ajánlás végett.

 

A cikk írója:

A Házfal.hu oldal tulajdonosa. 2013-tól a KépviselőKódex oldal alaptója és rendszeres blogolója.

Ha érdekes volt, oszd meg másokkal is

Szóljon hozzá

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kapjon értesítést a legfontosabb történésekről, teljesen ingyen. Legyen mindig naprakész!

Házfal.hu - társasházi közössségi rendszer

A Képviselő kódexet a Házfal támogatásával hoztuk létre. A Házfal új formáját teremti meg a társasházi életnek. Práblja ki Ön is teljesen ingyen a hazfal.hu oldalon.

Kipróbálom ingyen