Kezelje társasházait online, alakítson ki közösségeket!

Bármelyik társasház életében eljöhet az a pont, hogy új közös képviselőt kell találni. A KépviselőKódex összegyűjtötte, hogy mire célszerű figyelmet fordítani.

A legfontosabb a referencia!

A közös képviselők felkutatásának leggyorsabb de talán legkevésbé eredményes módja az interneten való keresés. Rengeteg kicsi és nagy cég hírdeti magát az interneten, de a működésük minősége csupán ezen információk alapján nem megállapítható. A legtöbb közös képviselő ajánlások során kerüé kiválasztásra. Így a kiválasztás során megbízható hiteles referenciákkal rendelkező közös képviselők közül választhatunk.

Személyek akiket mindenképp keressünk fel a kiválasztás előtt:

A Házfal rendszert használó közös képviselők minden évben értékelésre kerülnek. A lakók megkérdezése után a kimagasló teljesítménnyel rendelkező képviselők Házfal Platina, Arany, Ezüst és Bronz tanusítványokat kaphatnak, mely a legmeggyőzőbb referencia.

Személyes találkozó

Az talán mindenki számára egyértelmű, hogy a legelső lépés a tárgyalás folyamatában a személyes találkozó. Itt azt ajánljuk, hogy a helyszín kiválasztása során ragaszkodjunk a közös képviselő irodájában (ez lehet, a saját lakása is) találkozzunk. Rengeteg hasznos információt tudhatunk meg a munkakörülmények vizsgálata során. Keressük az alábbi jeleket:

Ezen pontok betartása garantálja, hogy mindig minden rendben történjen a későbbiek során. Ne történhessen meg, hogy eltűnik egy számla, elfelejtődik egy bejelentett hiba.

Szakképesítés ellenőrzése

A Nemzetgazdasági Minisztérium 23/2013. rendelete alapján a társaházkezelő tevékenységhez a a közös képviselőnek vagy cég esetén egy alkalmazottjának, rendelkeznie kell a törvényben előírt OKJ-s társasházkezelő szakképesítéssel. Ennek ellenőrzését segítendő szabályozás alapján a társasházkezeléssel foglalkozó vállalkozásoknak, vagy vállalkozóknak regisztrálni kell magukat a Kormányhivataloknál. Ennek ellenőrzése sok esetben hoszabb kutakodást igényel.

Második rész – Hogyan válasszunk közös képviselőt?

A cikk írója:

A Házfal.hu oldal tulajdonosa. 2013-tól a KépviselőKódex oldal alaptója és rendszeres blogolója.

Ha érdekes volt, oszd meg másokkal is

Szóljon hozzá

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kapjon értesítést a legfontosabb történésekről, teljesen ingyen. Legyen mindig naprakész!

Házfal.hu - társasházi közössségi rendszer

A Képviselő kódexet a Házfal támogatásával hoztuk létre. A Házfal új formáját teremti meg a társasházi életnek. Práblja ki Ön is teljesen ingyen a hazfal.hu oldalon.

Kipróbálom ingyen