Kezelje társasházait online, alakítson ki közösségeket! Házfal

A biztosítás felmondásához nincs másra szükség mint az, hogy a jelenlegi szerződés érvényes és hátralékmentes legyen. Ahhoz, hogy a biztosító társaság 30 nappal a lejárat előtt megkaphassa és feldolgozhassa a felmondást 60 nappal a lejárat előtt jelezni kell a felmondási szándékunkat.

 A társaságoknak 60 nappal a kihirdetés előtt közzé kell tenniük új díjaikat a weboldalukon, valamint a MABISZ és a PSZÁF weboldalán.

 

A váltás után 3 eset lehetséges:

 

A lakásbiztosítás elsődleges oka manapság az évről évre változó, és egyes esetekben kedvezőbb ajánlatok kihasználása. De ha nem is mindig tudunk jelentősen kedvezőbb konstrukciót találni a lakásunk számára, mindenképpen van értelme a váltásnak. Mégpedig, hogy így akaratlanul is de aktualizáljuk a biztosításba foglalt ingatlant és az ingóságokat. 1-2 év alatt rengeteget változhat az ingatlan értéke és a benne található ingóságok értéke is jelentősen megváltozhat.

 

Példa: Egy 4 évvel ezelőtt kötött lakásbiztosítással rendelkezünk melyben szerepel egy 70cm-es LCD TV. Időközben lecseréltük egy új 112cm-es átmérővel rendelkező Full HD LED TV-re, melyről nem értesítettük a biztosítót. Amennyiben betörnek és elviszik a TV-t, a biztosító természetesen azonnal megtéríti a 4 éves régi TV árát.

A cikk írója:

A Házfal.hu oldal tulajdonosa. 2013-tól a KépviselőKódex oldal alaptója és rendszeres blogolója.

Ha érdekes volt, oszd meg másokkal is

Szóljon hozzá

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kapjon értesítést a legfontosabb történésekről, teljesen ingyen. Legyen mindig naprakész!

Házfal.hu - társasházi közössségi rendszer

A Képviselő kódexet a Házfal támogatásával hoztuk létre. A Házfal új formáját teremti meg a társasházi életnek. Práblja ki Ön is teljesen ingyen a hazfal.hu oldalon.

Kipróbálom ingyen