Kezelje társasházait online, alakítson ki közösségeket!

A társasházak túl nyomó többségében megtalálható a faliújság, ahol a közös képviselő kifüggesztheti  a tájékoztatóit. Célja, hogy ez eljusson minden lakóhoz, de tudjuk ez általában nem sikerül vagy csak részben teljesül. A lakók csak rápillantanak de egy rövidebb szöveget is éppen, hogy átfutnak. Felmerül a kérdés, hogy ez miért van így? És ami a fontosabbik kérdés, ezen hogyan lehet javítani? Cikkünkben ezekre a kérdésekre szeretnénk megtalálni a választ.

 

Az átlag faliújság zsúfolt és nincs időrendbe helyezve így nehéz gyorsan és hatékonyan áttekinteni a számunkra új vagy hasznos tájékoztatókat. Közös képviselőként arra is oda kell figyelni, hogy rövid anyagokat tegyünk ki amiket még esetleg átfutnak a lakók. Hosszabbak esetén szinte esélytelen, hogy valaki átlapozza azt. Leginkább csak a törvényi kötelezettségeknek való megfelelés a cél így sok hasznos információ elvész.

 

A másik igen nagy probléma maga az elhelyezkedése. Általában olyan helyen van ahol a lakók épp, hogy csak átmennek. Lépcsőházakban és sötét és nedves helyeken ahol nem éppen van az embernek kedve olvasgatni.

 

Ami viszont az igazán nagy baj a hagyományos faliújsággal, hogy bárki kitehet rá bármit így hamar teljes káosz is ki tud rajta alakulni. Szerencsésebb esetben a különféle pizzériák szórólapjaitól még képesek vagyunk megszabadulni, de a lakók által kihelyezett személyes lapocskáktól már sokkal nehezebb. A tipikus keresem ezt vagy azt felhívások évekig lóghatnak kint.

 

Mi lehet erre megoldás?

 

Sok társasházban veszem észre, hogy a közös képviselők és lakók összefogásból új ötletek születnek ezen problémák orvosolására. Használnak köremaileket, facebook csoportokat hoznak létre. Véleményem szerint ez nagyon jó. Bár hozzá tenném, hogy nem az ötletet díjaznám hanem azt, hogy felismerik a problémákat és nyitottan állnak az újítások felé. Az ötleteknek meg vannak a hátrányaik. Az emailes rendszerekben nehéz az időben visszafelé keresni vagy egy folyamatról úgy végig tájékoztatást adni, hogy ne keljen zavaróan sok emailel bombázni a felhasználót. A Facebook-os megoldás már talán közelebb áll a jóhoz, de mint tudjuk nem erre találták ki, így a sok más célú funkció elnyomja ezt a lehetőséget.

 

Mi is lenne az ideális faliújság?

 

Mindenképpen egy olyan felület amit bármikor bárhonnan el lehet érni. Ahol az információk rendezve jelennek meg. És a lakók szívesen böngészik azt.

Következő cikkünkben szeretnénk bemutatni egy online szolgáltatást ami ezekre tesz ígéretet.

 

A cikk írója:

Szeretek írni és megosztani tapasztalataimat és véleményemet. Én is társasházi lakó vagyok, és élvezem :)

Ha érdekes volt, oszd meg másokkal is

Szóljon hozzá

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kapjon értesítést a legfontosabb történésekről, teljesen ingyen. Legyen mindig naprakész!

Házfal.hu - társasházi közössségi rendszer

A Képviselő kódexet a Házfal támogatásával hoztuk létre. A Házfal új formáját teremti meg a társasházi életnek. Práblja ki Ön is teljesen ingyen a hazfal.hu oldalon.

Kipróbálom ingyen