Kezelje társasházait online, alakítson ki közösségeket! Házfal

Úgy gondolom ezzel a problémával már minden társasházban lakó találkozott. Van akinek azzal gyűlik meg a baja, hogy sokszor túl zajos a szomszédja, és vannak olyanok is akik azt nem értik, hogy miért kell ennyire intoleránsnak lenni?

Azt, hogy a kérdésben kinek is van igaza nem minden esetben lehet eldönteni és nem is áll szándékomban ezt kideríteni. Viszont egy biztos, mind a két fél tehet lépéseket a helyezet javítására. Ez a cikk nem a jogi lépéseket szándékozik bemutatni, hanem olyan lehetőségeket szeretnék ismertetni ami könnyen házon belül megoldható és a hatása  a hosszú távú együttélést jelentősen javítja.

 

Szerintem az első és legfontosabb dolog, hogy megismerjük a szomszédjainkat. Kommunikáljuk egymással, ezáltal megtudhatjuk a körülöttünk élők igényeit, szokásait. A jó kapcsolat eredményeként a lakók egymással sokkal empatikusabbak lesznek. Így ha például  a fiatal egyetemista tudja,hogy a szomszédjában éppen egy kis gyerekes család van akkor nem feltétlenül tart minden este hangos „iskolai ismerkedős” estéket. Ami természetesen fordítva is igaza, hogy a zajokat nehezebben viselő lakók olykor az előre megbeszélt összejövetelekről kiszűrődő zajokat jobban tolerálják.

 

Sok esetben konfliktus tárgya még az, hogy a lakók nincsenek tisztába a ház szabályaival. A közös képviselőknek természetesen nehéz lenne mindenkivel külön-külön ismertetni a szabályokat. Ezért fontos ezt a dokumentumot egy mindig könnyen elérhető helyen tárolni ahol a lakók bármikor kikereshetik a vonatkozó részeket.

 

Talán ha ezeken az apróságokon megpróbálunk változtatni  akkor képesek leszünk az együtt élésre.

 

 

 

A cikk írója:

A Házfal.hu oldal tulajdonosa. 2013-tól a KépviselőKódex oldal alaptója és rendszeres blogolója.

Ha érdekes volt, oszd meg másokkal is

1 hozzászólás

Hozzászólok
  1. Anita

    És mi van abban az esetben, ha a szép szó, a kérelem arra, hogy ne trappoljanak a lakásban és ne keltsenek fel hajnal 4-kor, amikor ők kelnek, már nem elég, mert semmibe veszik és tovább folytatják, akkor mit lehet tenni???

    2016.03.16. 14:00:03 Válasz

Szóljon hozzá

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kapjon értesítést a legfontosabb történésekről, teljesen ingyen. Legyen mindig naprakész!

Házfal.hu - társasházi közössségi rendszer

A Képviselő kódexet a Házfal támogatásával hoztuk létre. A Házfal új formáját teremti meg a társasházi életnek. Práblja ki Ön is teljesen ingyen a hazfal.hu oldalon.

Kipróbálom ingyen