Kezelje társasházait online, alakítson ki közösségeket!

Ha nagy a baj, akkor ügyvédre van szükség. De általában éppen akkor nincs pénze erre az ügyfélnek, amikor a baj már bekövetkezett A jogvédelmi biztosítás szolgáltatásait nem pótolja sem a felelősségbiztosítás, sem más biztosítási forma, így pl. a baleset- vagy casco biztosítás sem.

Mi az a jogvédelem, és mire jó a jogvédelmi biztosítás?

Ha nagy a baj, akkor ügyvédre van szükség. De általában éppen akkor nincs pénze erre az ügyfélnek, amikor a baj már bekövetkezett. Ezért javasolja ügyfeleinek a Rácz és Pál Ügyvédi Iroda (1074 Budapest, Dohány utca 92. I. emelet 11., telefon: 06 1-413-7552 email: raczjozsef@t-online.hu, pal.zoltan@chello.hu ,web:www.raczpaliroda.com), hogy kössenek jogvédelmi biztosítást.
Ma Magyarországon már több cég is tevékenykedik ebben a szegmensben. Mi előszeretettel ajánljuk a D.A.S. Jogvédelmi Biztosító Zrt-t, aki kizárólag jogvédelemmel foglalkozik, és talán a legismertebb cég ezen a területen.

D.A.S. Jogvédelmi Biztosító Zrt. H-1082 Budapest VIII. Futó utca 47. VI. emelet
email: info@das.hu web: http://das.hu

 

A jogvédelmi biztosítással rendelkező ügyfelek ingyenes jogi tanácsadást kapnak a D.A.S. jogtanácsosától. Megbízást adhatnak peren kívüli vagy peres eljárásra. Fedezet esetén ennek a költségeit is viseli a D.A.S. Jogvédelmi Biztosító Zrt. éppúgy, mint a felmerülő bírósági illetékeket vagy a járulékos költségeket (például szakértői díj). A jogvédelmi biztosító javaslatot tehet jogi képviselőre, ilyenkor az adott szakterület elismert ügyvédjét szokták ajánlani, de az ügyfél kérhet azt, hogy a D.A.S. az ő saját ügyvédjét bízza meg a jogi képviselet ellátásával.
A fentiekből látszik, hogy a jogvédelem jó az ügyfélnek, és jó az ügyvédnek is. Mindenesetre időben kell megkötni a szerződést, mert értelemszerűen csak jövőben bekövetkezett eseményekre tud a cég fedezetet nyújtani.

 

A társasházzal kapcsolatban számos jogvitáról adhatunk számot, ahol a költségeket a jogvédelmi biztosító állta. Meg kell jegyeznünk a költségek több száz ezer forintos összeget, sok esetben az egy millió forintot is meghaladó összeget tettek ki.
Most a leggyakrabban előforduló esetet említenénk meg.
Az ügyfél (a társasház egyik lakója) fizetési meghagyást kapott a társasháztól.
Az érintett az egészet nem érti, hiszen a közös költséget pontosan befizette. Ugyanakkor tudni kell, hogy a fizetési meghagyás átvételét követően – 15 napon belül – ellentmondást kell benyújtani, másképp a meghagyás jogerőre emelkedik. Ellentmondás esetén viszont az eljárás perré alakul.
Minden ügyfelünknek azt ajánljuk, hogy ha fizetési meghagyást vesz készhez, (amelyet ajánlott, tértivevényes küldeményként szoktak kézbesíteni), jegyezze fel, hogy melyik napon vette át a postát, és azonnal forduljon ügyvédhez.
Ha van jogvédelmi biztosítása, akkor a káreseményt be kell jelenteni a jogvédelmi biztosítóhoz. Ha fennáll a fedezet, akkor a jogvédelmi biztosító vállalni fogja a költségeket.
Meg kell jegyeznünk, hogy a jogvédelmi biztosításoknak is többféle módozata van. Célszerű olyat kötni, amely szélesebb szolgáltatás körre nyújt fedezetet.
Jelen esetben az adósságot az előző lakos halmozta fel. A jogvédelmi biztosító fedezetet biztosított az ügyre. Az előző lakót az ügyvéd rá tudta bírni, hogy az elmaradását rendezze.
Minden ilyen esetnek van tanulsága:
Itt a legfontosabb, hogy ingatlan vásárlásakor a nullás igazolásokat minden esetben ki kell kérni.
Fizetési meghagyás kézhezvételekor haladéktalanul ügyvédhez kell fordulni.

Ha bármiféle mulasztás történt, a leghatékonyabban ügyvéd fog tudni tanácsot adni, vagy eljárni.

A cikk írója:

A Rácz és Pál Ügyvédi Iroda Infokommunikációs szakjogásza, legfontosabb szakterületei közé tartozik a polgári jog, gazdasági jog, bankjog, ingatlanjog, az infokommunikációs szektort érintő jogterületek (médiajog, távközlési jog, reklámjog, szellemi alkotások joga, e-kereskedelmi jog , adatvédelmi jogi ), közbeszerzési jog és a gazdasági büntetőjog.

Ha érdekes volt, oszd meg másokkal is

Szóljon hozzá

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kapjon értesítést a legfontosabb történésekről, teljesen ingyen. Legyen mindig naprakész!

Házfal.hu - társasházi közössségi rendszer

A Képviselő kódexet a Házfal támogatásával hoztuk létre. A Házfal új formáját teremti meg a társasházi életnek. Práblja ki Ön is teljesen ingyen a hazfal.hu oldalon.

Kipróbálom ingyen