Kezelje társasházait online, alakítson ki közösségeket! Házfal

Amennyiben úgy döntene, hogy biztosítást köt, nem érdemes a költségeket mindenáron minimalizálni, legfőképpen akkor ne ha ennek érdekében fontos információkat kell elhallgatni. Ez kiemelten fontos az az évek során bekövetkezett változásokra is.

 

Amennyiben a Polgári Törvénykönyv vonatkozó szabályai kitérnek arra, hogy ha a biztosító szerződéskötés után szerez tudomást a szerződést befolyásoló lényeges körülményekről, akkor jogában áll 15 napon belül írásban javaslatot tenni a szerződés módosítására. Ezután a szerződés felmondása is megtörténhet. Így a felesleges munkavégzést elkerülendő, igyekezzünk pontos adatokat megadni és az évek során frissíteni azokat. A lehető legjobb ha az értékesebb tárgyainkról megőrizzük a számlákat.

 

A Polgári Törvénykönyv álláspontja szerint mentesül a biztosító a fizetés alól, ha a kárt jogellenesen, szándékosan, vagy súlyosan gondatlanul okozták.

 

Fontos, betartsuk a szerződésben foglalt kötelezettségeinket. Tűzkár, betörés, baleset esetén mindig hívjuk a megfelelő szerveket, még ha egyébként nem is éreznénk szükségét. Egyéb esetben a biztosító megtagadhatja a kifizetést. Érdemes a károk dokumentálása, lefényképezése a későbbi viták elkerülése végett. Továbbá soha ne próbáljuk magunk megjavítani a károkat, ameddig nem látta a biztosítási szakember, vagy nem vettük fel velük a kapcsolatot.

 

Egy megbízható lakásbiztosítás az alábbi elemeket tartalmazza:

Hogyan váltsak biztosítást?

A cikk írója:

A Házfal.hu oldal tulajdonosa. 2013-tól a KépviselőKódex oldal alaptója és rendszeres blogolója.

Ha érdekes volt, oszd meg másokkal is

Szóljon hozzá

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kapjon értesítést a legfontosabb történésekről, teljesen ingyen. Legyen mindig naprakész!

Házfal.hu - társasházi közössségi rendszer

A Képviselő kódexet a Házfal támogatásával hoztuk létre. A Házfal új formáját teremti meg a társasházi életnek. Práblja ki Ön is teljesen ingyen a hazfal.hu oldalon.

Kipróbálom ingyen