Kezelje társasházait online, alakítson ki közösségeket!

Amikor elköltöztem szüleimtől és önálló háztartást kezdtem el vezetni meg kell tanulnom alapvető barkácsolgatásokat, hogy ne kelljen minden apró kis munkához szakembert hívni. Ezáltal sok időt és pénzt spórolhat az ember úgy gondolom. Össze gyűjtöttem nektek néhány alapvető feladatot és azokat az eszközöket amiket nem árt beszerezni vagy nem árt tudni kitől lehet gyorsan kölcsönkérni. ;)

 LEGYÜNK MI A MESTEREK

  1. Festést

 

Ha úgy gondoljuk, hogy a lakásunk kifestése egy szakembert igénylő munka valószínűleg rosszul gondoljuk ugyanis a legtöbb ember meg tudja oldani ezt a feladatot. Természetesen ha a falon komoly hibákat vélünk felfedezni amit nem árt ha lát majd kijavít a mester akkor ne próbálkozzunk.

 

Hogyan vágjunk bele a projektbe? Elsősorban válasszuk ki a festéket, ma már rengetek szakbolt van erre ahol segítséget is kaphatunk melyik számunkra a legideálisabb festéktípus és a színekből is óriási választék kínálkozik elénk ha mégis valami extrémebb színt szeretnék aggodalomra semmi ok a legtöbb üzletben kikeverik a kívánt színt. A festék beszerzése után pakoljuk ki a helységet amit festeni szeretnénk és tisztítsuk meg a falat majd a gondosan fedjük be a padlót és azon tárgyakat amelyeket nem tudtunk elpakolni. Ezek után nincs is más dolgunk mint egyenletesen felvinni a falra a festéket.

Bevásárló lista vagy egyes tárgyakat bátran kérjünk kölcsön a szomszédtól: Festék, vödör, festőhenger, ecset, hígító, takarófólia, létra

 

  1. Laminált padló elhelyezése

 

Ma már ezeket a padlókat úgy készítik el, hogy minden probléma nélkül egy kis ügyességgel egy átlag ember  bármikor képes legyen a lerakásukra. Nincs szükség ragasztásra csak egyszerűen úgynevezett „klikkel-ős” technikával a méretre vágott darabokat összeillesztjük.

 

Fontos, hogy a padló lerakása előtt helyezzük el a szigetelő réteget ami lehet hang és/vagy hőszigetelő. Ezek után nincs más dolgunk mint lerakni a padlókat összeillesztve majd a szegélylécet a helyére tenni néhány apró szöggel vagy ragasztással.

 

 

Bevásárló lista vagy egyes tárgyakat bátran kérjünk kölcsön a szomszédtól: padló,fűrész, gumikalapács, szigetelő, szegélyléc.

 

  1. Polcok elhelyezése, fúrás, csavarozás, szegelés

 

Könnyen előfordulhat, hogy megtetszik egy polc az Ikeába de nem veszed meg mert úgy gondolod ez sosem kerülne fel a falra mert mire megkérek valakit, hogy felrakja az ki tudja mikor történik meg. Ez rossz hozzáállás. Nagyon egyszerűen te magad is megoldhatod ezt a kis feladatot. Nincs más dolgot mint kijelölni a falon a megfelelő helyet ahová elhelyeznéd a polcot. A polcon megkeresed a felfüggesztési pontokat és a falon ezeket bejelölöd( vízszintességre mindig figyelj oda). Majd a fúró segítségével gyorsan fúrsz annyi lyukat amennyire szükséged van. A lyukakba elhelyezed a dübelt és a polcot oda illeszted a lyukakra, csavarokat becsavarod és készen is vagy.

 

Bevásárló lista vagy egyes tárgyakat bátran kérjünk kölcsön a szomszédtól: Fúrógép, fúrófej a megfelelő anyaghoz (mit szeretnél fúrni: tégla, fa, fém), dübelek, csavarhúzó, kalapács megfelelő eszközök kiválasztásában a barkácsáruházakban dolgozók úgy gondolom örömmel segítenek.

A cikk írója:

Szeretek írni és megosztani tapasztalataimat és véleményemet. Én is társasházi lakó vagyok, és élvezem :)

Ha érdekes volt, oszd meg másokkal is

Szóljon hozzá

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kapjon értesítést a legfontosabb történésekről, teljesen ingyen. Legyen mindig naprakész!

Házfal.hu - társasházi közössségi rendszer

A Képviselő kódexet a Házfal támogatásával hoztuk létre. A Házfal új formáját teremti meg a társasházi életnek. Práblja ki Ön is teljesen ingyen a hazfal.hu oldalon.

Kipróbálom ingyen